Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kampin taksipalvelu on järjestetty huonosti

Mielipide
 
Pekka V. Virtanen

Kampin liikenneterminaaliin on keskitetty runsaasti toimintoja, mutta yksi asia on huonosti hoidettu: taksipalvelut. Kun matkustajat saapuvat terminaaliin bussilla, osa heistä tarvitsee taksia jatkoyhteyttä varten. Tällöin taksin joustava saaminen on tärkeä tekijä.

Maailmalla matkaileva on oppinut, että erilaisiin terminaaleihin (kuten rautatie- ja bussiasemille sekä lentokentille ja satamiin) saavuttaessa näkyy heti yksi tai useampia kylttejä, jotka opastavat lähimmälle taksiasemalle. Joskus esillä voi olla myös taksipuhelin.

Mitään tällaisia palveluita ei Kampin terminaalista löydy – ainakaan helposti. Kun asiakas saapuu esimerkiksi Espoosta bussilla Kamppiin, hän jää bussista Kampin aseman Fredrikinkadun puoleiseen päähän, josta sitten saa mahdollisine matkatavaroineen kävellä pitkään, ennen kuin taksi löytyy – jos löytyy.

Tilanne on omituinen. Siitä kärsivät sekä tavalliset matkustajat että taksiyrittäjät. Syynä tähän epäkohtaan voi olla suunnittelijoiden unohdus tai arkkitehdin kielto pilata kauniita seiniä rumilla viitoilla tai opasteilla. Muitakin syitä voi olla: esimerkiksi hankkeen yleisjohdon asiantuntemattomuus ja rakennustarkastuksen välinpitämättömyys.

Kun yritin saada selville asian vastuuhenkilöä käyttäen apunani puhelinluetteloa ja internetiä, sain kyllä yhteyksiä, mutta mahdollinen vastuuhenkilö oli aina "joku toinen". Mahtaisiko tällainen julkinen yhteys havahduttaa sen oikean?

Pekka V. Virtanen
emeritusprofessori, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat