Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulunkäyntiavustajan työllä on arvoa

Mielipide
 
Harri Asikainen

Timo Saloviita käytti Vieraskynä-kirjoituksessaan (HS 4. 3.) kouluavustaja-nimikettä. Tätä ammattinimikettä ei ole nykyisin olemassakaan. Ammattinimike on koulunkäyntiavustaja tai koulunkäynnin ohjaaja.

Saloviita kirjoitti, että koulunkäyntiavustajia on nykyisin lähes 10 000. Vuodenvaihteessa kolmasosaa määräaikaisista toimista ei uusittu. Jäljelle jäivät pääasiassa vain vakituiset toimenhaltijat. Meitä on nyt noin 6 000.

Saloviita piti meitä opettajien apulaisina. En tunne olevani opettajan apulainen. Olemme oppilaita varten ja tähtäämme samoihin päämääriin opettajien kanssa.

Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinto sisältää muun muassa psykologiaa, kehityspsykologiaa, kasvatustieteen perusteita, varhaiskasvatusta, erityiskasvatusta, pedagogiikkaa, didaktiikkaa, eri terapiamuotojen opintoja ja sosiaalipolitiikkaa.

Saloviita haluaisi vähentää avustajien määrän noin tuhanteen. Potkimalla pois 5 000 koulunkäynnin ohjaajaa saataisiin palkattua runsaat 1 600 erityisopettajaa. Erityisopettajista on pula. Mistä saataisiin lisää erityisopettajia?

Olen ylpeä työstäni ja uskon, että minusta on paljon hyötyä oppilailleni. Sitä ei voi kukaan professori kirjoituksillaan muuttaa.

Harri Asikainen
koulunkäyntiavustaja, yo-merkonomi, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat