Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukea myös toiseen tutkintoon

Mielipide
 
Teija Kauppi

Kun itse aikoinani valmistuin ammattiin, työpaikan saaminen oli lähes itsestäänselvyys. Kun lapseni ovat yksi kerrallaan alkaneet hankkia ammattia, olen kehottanut heitä opiskelemaan innolla ja hankkimaan useamman ammatin.

Työpaikan saaminen on erittäin vaikeaa. Työpaikka on kuitenkin se, joka antaa suuntaa elämälle sekä varmuutta ja rohkeutta perheen perustamiseen.

Välillä on valoakin pilkahtanut, kun presidenttikin on puhunut nuorten asioiden parantamisesta ja tulevaisuuden kirkastamisesta.

Nyt kuitenkin suunta on käännetty vastatuuleen. Monen nuoren aikuisen elämä voi tyssätä päätökseen kieltää tuki toiseen korkeakoulututkintoon. Kuka voi opintoja aloittaessaan tietää, onko ala oikea? Kuka voi taata työpaikan, kun se yksi ja ainoa ammatti on hankittu? Mitä tapahtuu, jos terveydellisistä syistä olisi hankittava uusi ammatti? Kuka voi tietää elämänsä kiekurat, kun valmistuu ammattiin?

Asia on herättänyt yllättävän vähän reaktioita. Otsikot asiasta hehkuttelevat huimilla säästöillä valtiolle. Olisiko jo aika ajatella asiaa eri kantilta?

Teija Kauppi
luokanopettaja, Varkaus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat