Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki ei tajua talonvaltausten arvoa

Mielipide
 
Jussi Kivi Rosa Liksom Thomas Wallgren
Leif Rosas/redstar
Fastholman huvilaa tyhjennettiin poliisivoimin Herttoniemessä tiistaina. Purkaminen aloitettiin välittömästi sen jälkeen.
Fastholman huvilaa tyhjennettiin poliisivoimin Herttoniemessä tiistaina. Purkaminen aloitettiin välittömästi sen jälkeen. Kuva: Leif Rosas/redstar

Helsingin kaupunki lopetti tiistaina Fastholman talonvaltauksen (HS 11. 3.). Järjettömäksi on kaupungin toiminta mennyt, jos kaupunki ei enää tajua talonvaltausten arvoa.

1980-luvun alussa asuimme noin kolmen vuoden ajan Suomen ensimmäisessä vallatussa asuintalossa. Poliisi ja kaupunki suhtautuivat meihin ihmettelevästi mutta samalla rennosti ja kunnioittavasti. Vuosien väännön jälkeen kaupunki solmi Pihlajamäen "Arkin" kanssa vuokrasopimuksen.

Sillä välin oli ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Olimme talkoovoimin ja vähällä rahalla panneet talon kuntoon. Muun muassa Koijärvi- ja Prosenttiliikkeen "toimintaryhmien" kokouksia pidettiin usein meillä.

Yhteisömme asukkaiden urat hoito- ja sosiaalityössä, pienyrityksissä, opetusalalla, tutkimuksessa ja taiteessa saivat alkunsa vallatussa talossa. Arkkimme toimi Pihlajamäen ostarin nuorten ilmaisena, epävirallisena nuorisotilana.

Kaiken maailman hullut ja kiertolaiset olivat myös usein vierainamme, joten kai Arkki oli myös jonkinlainen sosiaalitoimisto. Ainakin se oli meille tärkeä elämänkoulu.

Fastholman talonvaltauksen lopettaminen yllätyshyökkäyksenä ja talon pikainen purku kertovat yhteiskunnasta, joka on rikki. Yhteiskunta tarvitsee ihan toisenlaisia korjaustoimia kuin poliisin voimankäyttöä ja vanhojen rakennusten tuhoamista.

Jussi Kivi
Rosa Liksom
Thomas Wallgren
Helsinki

Poliisi otti kiinni Fastholman huvilan valtaajat – rakennus saman tien matalaksi
Poliisi otti kiinni Fastholman huvilan valtaajat – rakennus saman tien matalaksi
Fastholman huvilan valtaajat otettiin kiinni tiistai-aamun poliisioperaatiossa Helsingin Herttoniemessä. Huvila purettiin saman tien kiinteistölautakunnan päätöksen mukaisesti. Toimittaja Kalle Koponen HS, Kuvaus Leif Rosas ja Kalle Koponen HS, leikkaus Kalle Koponen HS

Fastholman huvilavalloittaja pelkää kameraa
Fastholman huvilavalloittaja pelkää kameraa
Herttoniemessä sijaitseva Fastholman huvila vallattiin noin kolme viikkoa sitten. HS näyttää, millaisissa oloissa huvilan valloittaneet nuoret rakennuksen pihan perusteella elävät.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat