Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki pani tarjouspyyntöön kovat ehdot

Mielipide
 
Hilkka Helsti

Mediassa on esitetty harhaanjohtavia tietoja kaupungin viime syksynä järjestämästä Fastholman huvilan tarjouskilpailusta. On sanottu, että valtaajat tai Herttoniemi-seura olisivat voineet ostaa huvilan eurolla. Tämä ei pidä paikkaansa.

Kaupunki asetti huvilan myynnille kovat ehdot. Tilakeskuksen tarjouspyynnössä todetaan: "Rakennus on purkukuntoinen. Sen käyttöönotto edellyttää täydellistä peruskorjausta sekä varustamista tulevan käyttötarkoituksen edellyttämillä varusteilla ja laitteilla voimassa olevien rakentamismääräysten mukaisesti." Tontin vuosivuokra olisi ollut 3 200 euroa. Ostajan piti olla yleishyödyllinen taho. Kiinteistölautakunnan päätöksessä 21. 8. 2014 korjauskuluiksi arvioitiin 300 000 euroa.

Tilakeskus halusi purkaa huvilan. Sen takia se kirjasi tarjouspyyntöön niin kovat ehdot, ettei esimerkiksi Herttoniemi-seuralla ollut mitään mahdollisuuksia tarttua tilaisuuteen. Tarjouspyyntö toimi, kuten tilakeskus kaiketikin halusi. Siihen tuli vain yksi tarjous henkilöltä, joka olisi ostanut sen asuinkäyttöön. Sitä ei hyväksytty, koska kaupungin vaatimuksena oli yleishyödyllinen käyttö.

Jos kaupungilla olisi ollut hyvä tahto säilyttää rakennus, se olisi asettanut ihan toisenlaiset myyntiehdot. Käyttäjiä olisi löytynyt. Yhdistyskäyttöön olisi riittänyt halvempikin remontti eikä täydellistä peruskorjausta olisi tarvittu. Kaupunki päätti sen sijaan varata purkutyöhön 75 000 euroa.

Hilkka Helsti
varapuheenjohtaja
Herttoniemi-seura

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat