Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

On luontevaa, että ay-liike tiivistää yhteistyötään

Mielipide
 
Ann Selin

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa (10. 3.) paheksuttiin Ilmailualan Unionin järjestämää tukilakkoa työtaistelutoimien keskellä olleille Norwegian-lentoyhtiön lentäjille.

Yritystoiminta on muuttunut globaaliksi. Työnantajien toiminta yhdessä maassa tänään on todennäköistä muualla huomenna.

On siis luonnollista, että myös ammattiyhdistysliike tiivistää yhteistyötään – toistensa tukemista ja solidaarisuutta – yli valtiorajojen. Jos työntekijät ympäri maailman eivät puolusta toisiaan, kuka sitten?

Suomessa työmarkkinajärjestöt ovat kantaneet vastuuta taloudellisesti vaikeina aikoina. Paljon parjatun konsensuksen avulla on myös saatu merkittäviä tekoja aikaan: eläkeratkaisulla sekä kahdella keskitetyllä palkkaratkaisulla on ollut paljon myönteisiä vaikutuksia.

Neuvottelujärjestelmän uudistamistyössä ratkaisua ei saatu aikaan.

On kuitenkin sangen epäanalyyttistä väittää, että syy on ainoastaan palkansaajissa. Vähän perspektiiviä laajentamalla voisi huomata, että monet työelämän laadun parantamiseksi tai yritystoiminnan tervehdyttämiseksi sovituista toimista ovat niin ikään jääneet työnantajapuolen vastustuksesta johtuen toteutumatta.

Sopimisessa on aina kysymys kahdesta osapuolesta. Se edellyttää vastaan tulemista molemmin puolin, sekä meillä Suomessa että kansainvälisesti.

Ann Selin
puheenjohtaja
Palvelualojen ammattiliitto Pam
ja Uni Global Union

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat