Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Busseihin saadaan pian pysäkkikuulutukset

Mielipide
 
Pirkko Lento

Mielipidesivulla (HS 12. 3.) kirjoitettiin sokeiden ongelmista joukkoliikenteessä.

Sokeiden matkustaminen helpottuu, kun HSL ottaa käyttöön kuulutukset busseissa ja raitiovaunuissa uuden lippu- ja informaatiojärjestelmän myötä. Kuuluttaja kertoo seuraavan pysäkin nimen. Valmistelu etenee, ja lähiviikkoina kolme vaihtoehtoista kuulutusääntä julkistetaan myös yleisölle.

Busseissa ja raitiovaunuissa järjestetään testiajoja, joilla kokeillaan äänten soveltuvuutta liikenteeseen ja kerätään palautetta testaukseen osallistuvilta kuljettajilta ja asiakkailta.

Näkövammaisten lipun ostamisen helpottamiseksi uudessa kortinlukijassa on näytön molemmin puolin kohoviivat, jotka ohjaavat sormia painikkeiden kohdalle. Heikkonäköisiä auttavat myös uusien painikkeiden selkeämmät kontrastit.

Bussissa kuljettaja auttaa sokeaa tarvittaessa kausilipun leimaamisessa.

Raideliikenteessä matkakorttia ei tarvitse näyttää kortinlukijalle, jos kausilippu on voimassa. Arvolipun ostaja saa yleensä apua saattajaltaan, muilta matkustajilta tai junissa konduktööreiltä.

Asiakas saa oikeuden saattajaan, jos hän ei voi yksin käyttää joukkoliikennettä. Saattaja ei maksa matkastaan mitään, kun saatettavalla on Oikeus saattajaan -kortti.

HSL:n jäsenkunnat pohtivat parhaillaan kantaansa siihen, miten eri asiakasryhmien joukkoliikennematkustamista tuetaan.

HSL-kunnat tukevat nykyisin vahvasti kuntalaistensa säännöllistä joukkoliikenteen käyttöä, jolloin tuki kohdistuu erityisesti kausilippujen hintoihin ja jossain määrin arvolippujen hintoihin. Kertalippujen hintoja ei subventoida.

Pirkko Lento
osastonjohtaja
matkustajapalvelut, HSL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat