Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puheet ihmisarvoisesta vanhuudesta ovat irvokkaita

Mielipide
 
Antti Vuorela

Kotihoidon varassa elää paljon sairaita ihmisiä, jotka kuuluisivat sairaalaan. Kenen edun mukaista on hoitaa kotona ihmistä, joka ei sairautensa vuoksi pysty huolehtimaan itsestään?

Kotihoidon henkilöstö piipahtaa kilpakiireellä asiakkaan luona, kun seuraava kohde painaa jo päälle. Huonolla omallatunnolla asiakas jätetään käynnin jälkeen kotiinsa.

Monet kotipalvelun työntekijät miettivät, jaksavatko he tätä työtä. Liikkuminen paikasta toiseen vie hoitotyössä olevan työajasta valtaosan. Henkilöstöä on liian vähän. Asiakkaat ovat ihmeissään, kun työntekijät vaihtuvat tiuhaan. Apu otetaan kuitenkin nöyrästi vastaan.

Onko tässä mitään järkeä? Kauniit puheet hyvästä ja ihmisarvoisesta vanhuudesta ovat irvokkaita. Ministerien puheet eduskunnassa ovat irti todellisuudesta. Hyviäkin ratkaisuja on, mutta ne ovat todella harvinaisia.

Hoivakoti tai vastaava tukikohta ratkaisisi monta ongelmaa. Pidemmällä aikavälillä ne tulisivat taloudellisestikin edullisemmaksi kuin nykyinen systeemi. Terveydenhuollon ammattilaiset varmaan osaavat ratkaista sen, kuka oikeasti pärjää kotona.

Antti Vuorela
seniori, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat