Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläisten toimeentulo asialistan kärkeen

Mielipide
 
Eero Laasila

Eduskuntavaalien lähestyessä puolueet, etujärjestöt ja media tuovat esiin asioita, joihin tulevan eduskunnan ja muodostettavan hallituksen olisi syytä puuttua välittömästi. Listan kärjessä on yhteiskunnan kannalta tärkeitä asioita, kuten työllisyyden ja talouden vahvistaminen, viennin lisääminen ja verotulojen kasvattaminen sekä yhteiskunnan aiheuttamien kulujen minimoiminen.

Hyviä asioita kaikki, mutta mihin on jäänyt noin 1,5 miljoonan eläkkeensaajan toimeentulosta huolehtiminen? Nykyiset eläkeläiset ovat rakentaneet maamme hyvinvoinnin, mutta mikään yllä mainituista tahoista ei tunnu olevan huolissaan heistä.

Jo noin 600 000 eläkeläistä on vajonnut EU:n määrittelemän köyhyysrajan (1 166 euroa/kk) alapuolelle. Tulevina vuosina kymmeniätuhansia uusia eläkeläisiä on samassa tilanteessa.

Nykyinen voimassa oleva eläkejärjestelmä vähentää joka vuosi eläkkeensaajan ostovoimaa suhteessa palkansaajiin. Mitä vanhemmaksi elät, sitä köyhempää elämäsi tulee olemaan.

Työeläkevarat kasvoivat viime vuonna yli kymmenen miljardia euroa yhteensä 172,5 miljardiin euroon. Eläkeläisten etuuksia on heikennetty parin viime vuosikymmenen aikana enemmän kuin minkään muun väestöryhmän.

Poliitikkojen on aika herätä ja myöntää tehdyt virheet. Vai onko tämä tapa kiittää maamme hyvinvoinnin rakentajia?

Eero Laasila
eläkeläinen, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat