Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkansaajat syyllistetään siitä, ettei vienti vedä

Mielipide
 
Eero Seppänen

Suomessa on jatkettu koko hallituskauden näivettämispolitiikkaa, jossa kansantaloudelta viedään toimintaedellytyksiä leikkauksilla, supistuksilla ja veronkorotuksilla. Tästä hallituksen käsittämättömästä politiikasta syytetään palkkatasoa. Palkansaajat syyllistetään siitä, ettei vienti vedä.

Ylen tekemän tutkimuksen mukaan Pohjanmaa on kuitenkin juuri viennin ansiosta pärjännyt kansantuotteen kasvun osalta parhaiten 2000-luvulla. Muu Suomi on ollut todella hitaan kasvun aluetta – jopa Uusimaa, jota pidetään Suomen veturina.

Uudenmaan hidas kasvu todistaa selvästi sen, että Suomen taloudellinen tilanne on Jyrki Kataisen (kok) ja Alexander Stubbin (kok) hallitusten poliittisen näköalattomuuden syytä.

Kun EU nyt päätti vauhdittaa talouskasvua velkakirjojen ostolla – minkä seurauksena euron arvo putosi esimerkiksi dollariin nähden yli kymmenen prosenttia –, vientiteollisuudelle syntyy uusia mahdollisuuksia ja vientiyritysten hintakilpailukyky paranee.

Valuutan arvon alentuminen antaa mahdollisuuksia jopa palkankorotuksiin vientiteollisuudessa ilman että kilpailukyky rapautuu.

Palkankorotusten kautta tuemme kotimaista kysyntää, kun palkansaajien ansiotaso nousee. Kasvava kulutus luo taas uusia työpaikkoja erityisesti palvelusektorille.

Eero Seppänen
Sipoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat