Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nykyinen koulunkäynti on jo turhankin rentoa

Mielipide
 
Kaisu Särkinen

Torstaina luovutetussa Tulevaisuuden peruskoulu -hankkeen loppuraportissa halutaan lisää joustoa koulupäiviin ja esitetään, että koulu ei saisi alkaa liian aikaisin aamulla (HS Kotimaa 13. 3.).

Nykyinen koulunkäynti on mielestäni jo turhankin rentoa: oppilaat eivät kunnioita opettajiaan minkään vertaa ja läksyt ovat aina tekemättä samoilla oppilailla. Mistä moinen laiskuus ja inho opiskelua kohtaan johtuu?

Nuoret eivät tunnu muistavan, että oppiminen ja koulunkäynti ovat etuoikeuksia, joista läheskään kaikki maailmassa eivät saa nauttia. Meidän tulisi olla kiitollisia mahdollisuudesta käydä koulua.

Oppimisen ilo on kiinni asenteesta. Opiskelemme itseämme, emme opettajia varten, kuten valitettavan monet tuntuvat ajattelevan. Jos käsittäisimme opiskelun etuoikeutena, tuskin kukaan valittaisi siitä, että koulu alkaa kahdeksalta (joka on oikein hyvä alkamisaika) ja kuinka läksyjä tulee liikaa.

Koulussa viihtyminen lähtee oppimisen ilosta, jota ei tarvitsisi hakea muuttamalla opiskelua muuksi kuin se on. Pitäisikö puhua pikemminkin oppioikeudesta kuin oppivelvollisuudesta, jotta nuoret muistaisivat syyn koulunkäyntiin?

Kaisu Särkinen
yhdeksäsluokkalainen
Savonlinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat