Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voisimme ottaa oppia japanilaisten siisteydestä

Mielipide
 
Heikki Valtonen

Kävin vuosi sitten Japanissa ja näin outoja asioita. Tokiossa asuu 14 miljoonaa ihmistä. Näin kadulla yhden roskan, tupakantumpin. Luultavasti turistin jättämä. Kadulla ei tupakoitu. Tapaa pidetään sivistymättömänä ja moukkamaisena. Kukaan ei heittele roskia kadulle.

Yleisissä vessoissa ei ole kertakäyttöpaperipyyhkeitä. Kädet kuivataan ilmasuihkulla tai pienellä kangasliinalla. Kaikilla on mukanaan tämä pikku liinanen. Pesuhuoneissa ei ole roskapönttöjä eikä myöskään revittyjä papereita pitkin lattioita.

Kirsikkapuiden kukinnan aikana ihmiset kerääntyivät seurueissa puistoihin. Nurmikoille levitettiin huopa. Kengät jätettiin siististi riviin huovan reunalle. Iloiset ihmiset söivät yhdessä eväitään ja nauttivat luonnon kauneudesta. Pois lähtiessä kaikki roskat kerättiin ja vietiin pois. Hammastikkuakaan ei jäänyt jäljelle. Tässä olisi oppimista Helsingin "sivistyneistölle" vapun viettoon.

Metroaseman laitureilla oli lattiaan maalattu iso v-kirjain. Sen kärki osoitti raiteille. Juna pysähtyi sentilleen oikeaan paikkaan.

Metroon menijät asettuivat v:n viivoille jonoon odottamaan sisäänpääsyä. Metrosta poistuvien annettiin astua laiturille rauhassa kahden jonon keskeltä. Sitten jonot siirtyivät vaunuun nopeasti ja kohteliaasti muita matkustajia kunnioittaen.

Oli siinä havumetsien miehellä ihmettelemistä. Meillä on vielä tuhat vuotta matkaa oikeaan sivistyksen.

Heikki Valtonen
eläkeläinen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat