Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyllisiä etsittäessä äidit ovat vapaata riistaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Adam Korpak
Kuva: Adam Korpak

Reetta Räty kirjoitti (HS Sunnuntai 8. 3.), että vanhempien naisten on välillä vaikea kestää nuorempia naisia.

Olin 1970-luvulla äitini ja sisarteni silmissä paheksuttu uranainen. Kahden lapsen yksinhuoltajaäitinä opiskelin ja suoritin tutkinnon, sain työtä, elätin lapseni ja hankin heille kodin. Koska kävin työssä, en silti ollut kunnon äiti.

Kun kerran uskouduin lasten kasvatusongelmistani äidilleni, sainkin kuulla, että tein "ihan liian paljon niiden eteen".

Ex-anoppini mielestä en osannut pukea, syöttää enkä rokotuttaa lapsiani oikein. Lapseni olivat liian herkkiä kaikelle. Vika oli minussa. Olisi pitänyt tehdä heistä koviksia.

Nyt 40-vuotias tyttäreni ei saanut minusta naisen mallia. Kaikki hänen tekemänsä tyhmyydet ovat minun syytäni. Toinen lapseni on tyytymätön, kun en jaksanut hankkia myös kasvatusalan opintoja. Olin huono äiti ilman pedagogista pätevyyttä.

Äidiltä voi vaatia miten paljon tahansa. Äidille voi kiukutella mistä tahansa. Sen verran olen kokemastani oppinut, että en juuri arvostele pienten lasten äitejä ja heidän kasvatusmenetelmiään. Tehkööt omat tyhmyytensä, kun kerran ovat maailman viisaimpia. Se on oma kokemukseni itseäni nuoremmista, ikäisistäni ja minua vanhemmista kasvattajista.

Kaikkia äitejä murjotaan – jos ei juuri nyt niin myöhemmin. Viime aikoina en ole enää saanut suoraa kritiikkiä. Hengitän varovasti, jotta nukkuva karhu ei heräisi minua tuomitsemaan.

Teen niin tai näin, se on aina väärin päin. Kaikillahan on oikeus arvostella äitiä.

Vanha ja väsynyt äiti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat