Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukea tarvitsevat oikeisiin palkkatöihin

Mielipide
 
Marja Irjala

Koska kaikki kynnelle kykenevät halutaan työmarkkinoiden käyttöön tai vähintään osa-aikatyöhön, en voi kuin yhtyä Kehitysvammaliiton edustajien (HS Mielipide 14. 3.) tulevalle eduskunnalle esittämään aloitteeseen.

Tuhannet tukea tarvitsevat vammaiset ja osatyökykyiset voivat työskennellä palkkatyössä, kunhan heille voidaan tarjota erityisesti alkuvaiheessa työhönvalmentajan ammatillista tukea työhön perehdyttämisessä. Taloudellisesti tiukkoina aikoina yrityksissä ja muilla työpaikoilla ei liikene resursseja panostaa yksittäisten työntekijöiden vaatimaan normaalia laajempaan perehdyttämiseen.

Työhönvalmentajille ja heidän rahoitukselleen ei ole tarvittavaa lainsäädäntöä.

Lisäresurssien avulla olisi mahdollista edistää myös vammaisten, osatyökykyisten ja muutoin työelämästä syrjäytettyjen mahdollisuuksia työllistyä normaaleille työpaikoille julkisuudessa paljon peräänkuulutetun oppisopimuskoulutuksen kautta.

Yksi este oppisopimuskoulutuksen nykyistä laajemmalle käytölle on malliin liittyvä todella monimutkainen byrokratia palkan, sosiaaliturvan tai työkyvyttömyyseläkkeen yhteensovittamisessa. Työhönvalmentajan tuki on välttämätöntä, jotta vammainen tai osatyökykyinen selviää tuosta byrokratiaviidakosta.

Marja Irjala
kasvatustieteen maisteri
ekonomi, Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat