Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSL:n on palveltava hyvin kaikkia matkustajiaan

Mielipide
 
Hannu Tuominen

HSL pitää tiukasti kiinni kannastaan, jonka mukaan uudessa lippujärjestelmässä sokea matkustaja ei voi saada ilmaislippua, jolla hän voisi matkustaa itsenäisesti.

HSL:n Pirkko Lento esitteli (HS Mielipide 14. 3.) idean: jos sokea ei pysty käyttämään uutta kosketusnäyttölaitetta, hänellä on oikeus saattajaan – joka saa sitten matkustaa ilmaiseksi.

Ei siis näytäkään olevan tärkeää, että jokainen matkustaja maksaa matkansa.

Harvoin näkee yhtä häränpyllyistä insinöörilogiikkaa. Sokea, joka tuota yhtä laitetta lukuun ottamatta selviytyisi matkastaan itsenäisesti, pakotetaan paitsi maksamaan kuten muutkin myös ottamaan mukaan saattajan. Säästöä ei synny, koska yksi matkustaja kuitenkin kulkee ilmaiseksi. Tilastot ehkä kaunistuvat hiukan, saadaanhan matkustajamäärä tällä konstilla nousuun. Muutamaa kansalaista kuitenkin jälleen kyykytetään.

Yhteiskunnassa asiat tulisi järjestetää niin, että vammaisetkin voivat toimia itsenäisesti. Muuten hyvin toimiva liikennejärjestelmä ei saa karahtaa yhden vempaimen käyttöpakkoon vaan sen on kyettävä palvelemaan yhtä hyvin ja joustavasti kaikkia.

Hannu Tuominen
sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen (vihr), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat