Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Fastholman huvilan purkua ei estetty?

Mielipide
 
Martti Salomaa

Miksi kaupunkisuunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja ei estänyt Fastholman arvohuvilan purkamista? Tämä tuli ensimmäisenä mieleen, kun luin lehdestä, että puskutraktori tuhoaa rakennusperintöä.

On suuri ongelma, kun kaupungin päättäjät haluavat purkaa järjettömällä kiireellä arvorakennuksen, joka ei ollut edes huonokuntoinen. Kiinteistön laittaminen myyntiin yhdellä eurolla on lavastusta, jos itse asiakirjoissa näkyy, että kaupungin tahto on rakennuksen purkaminen. Neuvottelut valtaajien kanssa olisivat todennäköisesti johtaneet siihen, että rakennus olisi saatu talkootyöllä kansalaistoiminnan käyttöön. Silloin kustannuksetkin olisivat olleet kohtuulliset.

Toisaalta voidaan kysyä, eikö Helsingin kaupungin tehtäviin kuulu satavuotiaan arvorakennuksen pelastaminen. Kyllähän kaupunki panee rahaa mitä erilaisimpiin hankkeisiin, ei se voi olla rahasta kiinni.

Kanavaterminaali, Käpylän Vuoritalo, Merikadettikoulun asuntola jne. Pitkä lista rakennuksia, joiden purkamisen perusteeksi esitettiin erilaisia verukkeita. Jos siirryttäisiin keskustelemaan perusteista, jotka ovat todellisia, kuinka helppoa olisikaan esimerkiksi Lauttasaaren vesitornin säilyttäminen.

Tai toisinpäin voidaan kysyä, mitkä ovat ne haitat, jotka aiheutuvat Gunnar Taucherin suunnitteleman Hietalahden paviljongin korjaamisesta ja säilyttämisestä? Töölöläiset aktiivit voivat kertoa rakennuksen "huonokuntoisuudesta".

Helsingin kaupungin virkamiesten ja poliitikkojen ei pitäisi aliarvioida kaupunkilaisten harkintakykyä. Myös talonvaltaajien pitäisi kertoa asiansa suoraan nimillään ja kasvoillaan toimittajille. Ainakin silloin, kun asiaa käydään kysymässä.

Martti Salomaa
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat