Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täsmäaseita voitaisiin käyttää Suomea vastaan

Mielipide
 
Erkki Rantanen

Helsingin Sanomien teettämän gallupin (HS Kotimaa 16. 3.) mukaan enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että seuraavan eduskunnan tulee tehdä periaatepäätös Hornet-hävittäjät korvaavien hävittäjien hankinnasta.

Kirjassaan Ilmatorjuntaohjukset Suomen puolustuksessa (Ilmatorjuntasäätiö 2009) entinen ilmatorjunnan tarkastaja, eversti evp. Ahti Lappi tarkastelee ilmasotakokemuksia myös kahdessa Irakin sodassa. Ensimmäisessä sodassa vuonna 1991 käytettiin paljon lentokoneista pudotettavia tavanomaisia pommeja. Niiden määrä kuitenkin romahti toisessa sodassa vuonna 2003, kun taas täsmäaseiden eli ohjusten ja ohjattavien pommien määrä kasvoi dramaattisesti.

Jos Suomi joutuu sotaan, on mahdollista, että vihollinen tekee massiivisia täsmäasehyökkäyksiä. Tällaiset aseet voidaan laukaista satojen kilometrien päästä Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomen puolustuksen kyky torjua niitä, etenkin kun Buk-ohjuskalusto poistuu käytöstä, ei ole kovin hyvä.

Ilmavoimat toki ansaitsee uudet hävittäjänsä ensi vuosikymmenellä. Olisi kuitenkin pohdittava, pitäisikö osa hävittäjähankintaan tarvittavasta rahasta käyttää täsmäaseiden torjuntaan sopivien aseiden ja asejärjestelmien hankkimiseen.

Erkki Rantanen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat