Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisivuotias leikki yksin pihalla, ja joku teki lastensuojelu­ilmoituksen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Juhani Niiranen / HS
Kuva: Juhani Niiranen / HS

Kun tyttärenpoikani oli ensimmäisen kerran yksin ulkona, lastensuojeluviranomaiset tulivat paikalle. Onko Helsingistä todella tullut niin vaarallinen paikka, etteivät lapset voi enää leikkiä ollenkaan keskenään pihalla vaan vanhempien on oltava vieressä, kysyy nimimerkki Mummo HS:n mielipidesivuilla.

Tyttärenpoikani on puhelias ja reipas. Hän täyttää muutaman kuukauden päästä kuusi vuotta.

Poika on perheen ainut lapsi, ja joskus hän haluaa leikkiä omalla pihalla ilman äitiä tai isää. Pojan kanssa on sovittu, että pitää pysyä omalla aidatulla pihalla, jota ympäröi muutama kerrostalo.

Poika on nyt ollut muutaman kerran yksin ulkona leikkimässä. Äiti näkee hänet ikkunasta, ja parvekkeen ovi on auki.

Kun poika oli ensimmäisen kerran yksin ulkona, lastensuojeluviranomaiset tulivat paikalle. Toisen kerran lastensuojeluilmoitus tehtiin, kun poika ehti olla pihalla yksin viitisen minuuttia, kun hänen isänsä oli viemässä pyöräänsä varastoon. Tällä kertaa sosiaaliviranomaiset soittivat vanhemmille saaneensa ilmoituksen mutta eivät tulleet paikalle.

Ensimmäisen kerran jälkeen asiasta puhuttiin sekä päiväkodissa että sosiaaliviranomaisten ja neuvolan kanssa. Heidän mielestään on oikein, että lapsi haluaa itsenäistyä olemalla yksin pihalla. Itsenäistyminen kuuluu lapsen kasvuun.

Onko Helsingistä todella tullut niin vaarallinen paikka, etteivät lapset voi enää leikkiä ollenkaan keskenään pihalla vaan vanhempien on oltava vieressä? Minulle ei ole tullut mieleenkään tehdä lastensuojeluilmoitusta, jos olen nähnyt vastaavaa. Jos lapsi olisi hätäinen tai itkuinen, totta kai selvittäisin, mikä on vialla.

Tuon ikäinen lapsi osaa jo neuvoa, missä hän asuu. Voisihan tämä naapuri tulla kertomaan suoraan vanhemmille ja tuoda lapsen kotiin, kun koti on aivan vieressä.

Mummo
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat