Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomenlinnassa moni kärsii sisäilmaongelmista

Mielipide
 
Asukas

Home- ja sisäilmaongelmat ovat olleet otsikoissa jo muutaman vuoden ajan. Kymmenettuhannet ihmiset asuvat asunnoissa, joissa terveellisen sisäilman kriteerit eivät täyty.

Helsingin edustalla merestä nousee kaupungin ylpeys, Unescon maailmanperintölistalla oleva Suomenlinna. Se on haluttu asuinpaikka mutta harvojen herkkua, mistä kertoo esimerkiksi tammikuussa päättyneen asukashaun hakijamäärä: seitsemää asuntoa haettiin 1 700 hakemuksella.

Totuus näistä asunnoista ei kuitenkaan ole yhtä kullanhohtoinen. Lukemattomat saaren noin kolmestasadasta huoneistosta sijaitsevat vanhoissa, kosteusvaurioisissa rakennuksissa. Suomenlinnan hoitokunta, valtion virasto, kierrättää näitä tiuhan asukasvaihdon asuntoja härskisti asukkaalta toiselle.

Osa Suomenlinnan asuntojen hakijoista tulee siis saarelta, jo oman paikkansa hometalossa lunastaneesta asukaskunnasta. Nämä hakijat odottavat vuosien ajan homealtistuneina siirtoa toiseen, terveempään asuntoon.

Asukasvalinta on täysin mielivaltaista: joskus otetaan uusia ulkopuolisia asukkaita, joskus pelastetaan joku vanha asukas uuteen terveeseen tai paremmin elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon.

Onkin hämmästyttävää, että valtio ylläpitää tällaista vastuutonta, vanhanaikaista ja mielivaltaista hallintokoneistoa Suomenlinnassa. Homevaurioiden vuoksi tyhjiksi jääneitä asuntoja korjaillaan pintapuolisesti ja pannaan sopivan ajan jälkeen takaisin jakoon.

Tulijoita on aina: vuokrat ovat edulliset, paikka satumainen ja asuntopula pääkaupunkiseudulla kova.

Asukas
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat