Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laivamatkustajat omalle ratikkalinjalleen

Mielipide
 
Olli Jokinen

Helsingin Sanomien mielipidesivuilla on keskusteltu Länsisataman ratikkayhteyden ongelmista. Myös Katajanokan yhteys on ongelmallinen. Mielestäni tähän on helppo ratkaisu.

Pitäisi perustaa uusi linja, joka kulkisi Länsisatamasta Rautatieaseman ohi Katajanokan terminaalille ja takaisin. Kiskot ovat pääosin valmiina.

Linjaa voitaisiin liikennöidä ilman aikataulua ruuhkien mukaan viikonpäivästä riippumatta. On kummallista, että esimerkiksi 4T:llä on sunnuntaiaikataulu, vaikka laivoilla ei ole.

Päivittäisliikenteeseen ratikkaa käyttävät oppisivat nopeasti olemaan nousematta näihin terminaaliratikoihin, kun niillä olisi oma numero.

Katajanokan terminaalin lähellä on valmiiksi kääntöympyrä, ja katajanokkalaisten käyttämä reitti kulkee etäämmällä terminaalista. Tämä rauhoittaa Katajanokan asukkaiden käyttämän reitin.

Länsisatamassa voitaisiin tehdä samoin eli rakentaa jätkäsaarelaisille oma reitti vähän kauemmaksi terminaalista. Näin saataisiin laivojen tuomat ruuhkat kokonaan omalle linjalleen.

Lisäksi terminaaleilla olevat pysäkit pitäisi varustaa helppokäyttöisillä kertalippuautomaateilla. Näin saataisiin asiakkaita pullollaan olevista ratikoista myös varsin kannattavia.

Olli Jokinen
arkkitehti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat