Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi oikeusministeriön sote-lausunnosta ei välitetty?

Mielipide
 
Raimo Sirén

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) valitteli (HS 7. 3.), että perustuslakivaliokunta antaa lausuntonsa vain valmiista lakiesityksestä, eikä siltä voi kysyä mielipidettä kesken lakivalmistelun.

Huoviselta voisi kysyä, miksi sote-valmistelussa ei välitetty oikeusministeriön jo viime lokakuussa antamasta lausunnosta. Sen perustuslakiosuudessa kiinnitetään nimittäin huomiota aivan samoihin asioihin, joihin hanke perustuslakivaliokunnassa kaatui.

Oikeusministeriö totesi lausunnossaan 13. 10. 2014, että perustuslakivaliokunta on useassa yhteydessä pitänyt ongelmallisena kuntien yhteistoimintaelimien tehtävien lisäämistä siinä määrin ja sillä tavalla, että se vaikuttaisi oleellisesti jäsenkuntien hallintoon ja vaarantaisi kunnalliseen itsehallintoon sisältyvän periaatteen kunnan päätösvallan kuulumisesta kuntalaisten valitsemille toimielimille.

Perustuslakivaliokunta totesi samasta asiasta, että kunnan asukkaiden vaikutusmahdollisuudet jäisivät vähäisiksi, jos otetaan huomioon siirtyvien tehtävien laajuus, yhtymävaltuustolle kuuluvan päätösvallan merkittävyys ja kunnille jäävä rahoitusvastuu.

Tietoa perustuslakivaliokunnan tulevasta kannasta olisi siis ollut, jos oikeusoppineita olisi vain haluttu kuunnella.

Raimo Sirén
kunnallisneuvos, Lempäälä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat