Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meidän kaikkien on tuomittava väkivalta

Mielipide
 
Vesa Kukkamaa

Arvostan suuresti nuoren Ujuni Ahmedin rohkeutta ottaa julkisesti kantaa Tapanilassa naiseen kohdistuneeseen väkivaltaan (HS Kaupunki 16. 3.). Väkivallantekoa, raiskausta, ei voi millään tavoin puolustella, ja tekijöitä tulee rangaista.

Näkyvänä afrikkalaisena väestönä somaliyhteisö on aina ollut suuren kiinnostuksen kohteena. Valitettavasti usein myös kielteisten asioiden kautta – niistä on luettu lööpeistä ja keskusteltu kahvipöydissä. "Paha kello kuuluu kauas", sanotaan.

Ujuni vaatii somaliyhteisöä puolustamaan uhria, jotta koko yhteisöä ei tuomittaisi. Kun valtaväestöön kuuluva mies syyllistyy naiseen kohdistuvaan väkivaltaiseen tekoon, minä en koe miehenä olevani vastuussa hänen teostaan. Ajattelen, että se on yksittäisen henkilön teko. Miksi somaliyhteisöä vaaditaan vastuuseen teoista, joita yksittäiset somalialaiset tekevät?

Somalialaiset eivät ole mikään yhtenäinen yhteisö sen enempää kuin me kantaväestöön kuuluvat tai muut etniset ryhmät. Näissä kaikissa ryhmissä on rikosten tekijöitä, syrjäytyneitä tai muuten epäsosiaalisia henkilöitä. Enemmistö on kuitenkin ihan tavallisia, kunnon ihmisiä.

Kenenkään ei pidä hyväksyä väkivaltaa missään muodossa. Siksi jokainen meistä on vastuussa ja velvollinen tuomitsemaan väkivallan. Myös uhri, ihonväristä riippumatta, tarvitsee meidän jokaisen myötätuntoa.

Vesa Kukkamaa
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat