Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäilmaongelmiin suhtaudutaan vakavasti

Mielipide
 
Ulla Räihä

Nimimerkki Asukas kirjoitti (HS 17. 3.), että Suomenlinnassa moni kärsii sisäilmaongelmista. Suomenlinnan 800 asukkaasta suurin osa on Suomenlinnan hoitokunnan vuokralaisia.

Rakennusten tai yksittäisten asuntojen sisäilmaongelmiin suhtaudutaan Suomenlinnassa aina vakavasti, eikä kosteusvaurioiden aiheuttamia ongelmia ratkaista rakenteiden pintapuolisilla korjauksilla. Korjaukset ovat usein suuritöisiä ja pitkäkestoisia. Asukkaille järjestetään Suomenlinnasta korvaava asunto korjaustyön ajaksi.

Hoitokunnan asuntoja voi hakea julkisesti. Asukasvalinnat tehdään pääsääntöisesti arpomalla, koska asunnonhakijoita on moninkertainen määrä tarjolla oleviin asuntoihin nähden. Osa asunnoista on vuokrattu puolustushallinnolle, joka vuokraa asuntoja omalle henkilökunnalleen.

Suomenlinnan ateljeeasunnot vuokrataan määräajaksi, ja niiden hakumenettelyssä käytetään taiteilijajärjestöjen asiantuntemusta. Asunto tai ateljeeasunto voidaan poikkeustapauksessa jakaa julistamatta sitä ensin haettavaksi.

Asuntoja on viime vuosina ollut yleisessä haussa 10–20, ja niiden vuokrasopimukset on tehty toistaiseksi. Poikkeusmenettelyllä asuntoja on vuokrattu määräajaksi vuosittain suurin piirtein yhtä monta. Keskinäisiä asuntojen vaihtoja on vuosittain muutama.

Ulla Räihä
johtaja
Suomenlinnan hoitokunta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat