Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sokeria ei tarvitse lisätä ruokiin lainkaan

Mielipide
 
Taito Taskinen

Ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelholmin mielestä (HS Mielipide 17. 3.) WHO:n sokerisuositus koskee lähinnä lisättyä sokeria. Fogelholm eikä kukaan muukaan ole kertonut, mitä haittaa on siitä, jos ei käytä lisäsokeria. Sokeri taitaakin olla ruokailijalle vain maku- ja sokeriteollisuudelle vain bisneskysymys.

Sokeri on pääasiassa hiilihydraattia. Vitamiineja siinä ei ole. Myös sokerin hivenaine- ja kivennäisainepitoisuudet ovat pieniä.

Jos jokainen suomalainen käyttäisi lisäsokeria suositusten mukaisesti eli 25 grammaa päivässä, vuodessa tulisi syöneeksi sokeria noin yhdeksän kilogrammaa. Kun yhdessä kilogrammassa on energiaa noin 4 000 kilokaloria, vuoden saldo olisi noin 40 000 kilokaloria. Kansan lihominen jatkuisi, sillä kansalaisen paino kohoaisi vuodessa noin seitsemän kiloa.

Jo nyt noin puolet suomalaisista on ylipainoisia. Ylipaino on monien sairauksien riskitekijä.

Ruokailen pääasiassa kotona, enkä ole lisännyt sokeria ruokiini yli viiteenkymmeneen vuoteen. Sokerittomaan ruokaan tottuu yhtä hyvin kuin vähäsuolaiseenkin ruokaan. En ole myöskään juonut virvoitusjuomia enkä juuri syönyt makeisia. En ole huomannut terveyteni huononevan, pikemminkin päinvastoin. Yhdeksäs vuosikymmen on menossa.

Taito Taskinen
Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat