Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liittyminen Natoon lopettaisi spekulaatiot

Mielipide
 
Kai Vainio

Viimeaikaisten mielipidekyselyiden perusteella kansalaisten mielipiteet Natoon liittymisestä ovat ristiriitaisia. Enemmistö ei hyväksyisi suomalaisten sotilaiden lähettämistä Naton taistelutehtäviin kriisialueille. EU:n taisteluosastossa taistelutehtävät kriisinhallinnassa kuitenkin hyväksytään.

Haittana pidetään myös Suomen alueiden mahdollista käyttöä kriisin kohdistuessa johonkin muuhun Nato-maahan unohtaen, että lähes kaikki Nato-maat ovat myös EU:n jäseniä.

Suuri osa kansalaisista arvioi, että Suomi voi pysyä Venäjän ja lännen välisen kriisin tai sodan ulkopuolella. Moskovasta tarkasteltuna Suomi on osa länttä, jollaisena se esiintyy myös Venäjän sotilaallisessa suunnittelussa. Liittyminen Natoon lopettaisi spekulaatiot Suomen asemasta.

Kansalaisten enemmistö on valmis korottamaan puolustusmäärärahoja ja tukee Hornet-hävittäjien korvaamista. Valtiovarainministeriön virkamiesten mukaan 2020-luvulla Suomi on vaarassa olla hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin euroalueen ongelmamaat nyt. Kestävyysvaje vain syvenee.

Mistä luovutaan meri- ja ilmavoimien miljardihankkeiden kattamiseksi ensi vuosikymmenellä? Liittoutuminen mahdollistaisi niukkojen resurssien tehokkaamman käytön ja turvaisi uskottavan puolustuksen. Mitä pidempään asiassa vitkutellaan ja uskotaan EU:n, Ruotsin tai Nato-option tuovan Suomelle turvan, sitä vaikeammaksi tilanne käy.

Kai Vainio
eversti evp, Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat