Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taidetta sijoitetaan eri kaupunginosiin

Mielipide
 
Maija Tanninen-Mattila

Rainer Hindsberg kiinnitti huomiota (HS Mielipide 19.3.) julkiseen taiteeseen Helsingissä.

Helsingin taidemuseon kokoelmiin kuuluu kaikkiaan 9 000 teosta. Näistä 200 on julkisia veistoksia, joihin voi tutustua taidemuseon verkkosivuilla. Kokoelmistaan taidemuseo on julkisen taiteen lisäksi sijoittanut 3 500 taideteosta muun muassa kirjastoihin, sairaaloihin, kouluihin ja päiväkoteihin.

Helsingin taidemuseo käynnistää vuosittain useita julkisen taiteen hankkeita. Tavoitteena on sijoittaa taidetta tasapuolisesti eri kaupunginosiin. Sijoituspaikkoina ovat usein kasvavat kaupunginosat unohtamatta jo olemassa olevia asuinalueita.

Pääasiassa hankkeita toteutetaan alueille, joissa ei vielä ole taidetta. Viime vuosina teoksia on syntynyt esimerkiksi Konalaan, Herttoniemeen ja Kontulaan. Tulevaisuudessa kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa Jakomäkeen.

Helsingin strategiaohjelman mukaisesti taiteen näkymistä kaupunkiympäristössä vahvistetaan myös prosenttirahaperiaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että Helsingin kaupungin omien julkisten rakennushankkeiden budjeteista käytetään noin yksi prosentti taidehankintoihin, esimerkkeinä Kalasataman ja Jätkäsaaren alueet.

Tulevaisuudessa taidemuseo haluaa mahdollistaa myös tilapäisten julkisten taideteosten toteuttamista. Hyvänä esimerkkinä tästä on Kannelmäen Unelma-veistos.

Helsingin kaupungin strategisena tavoitteena on, että kulttuuri on helposti saavutettavissa ja kaikkien ulottuvilla kaupungin eri tiloissa. Julkisen taiteen tehtävänä on tuoda kuvataide osaksi kaikkien helsinkiläisten arkea.

Maija Tanninen-Mattila
johtaja, Helsingin taidemuseo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat