Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen: Selvitystä kuntajaosta kannattaa jatkaa

Mielipide
 
Jussi Pajunen

Espoon, Kauniaisten, Sipoon ja Vantaan kuntajohtajat esittivät (HS Mielipide 20. 3.) metropolialueen kuntajakoselvityksen lopettamista. Heidän edustamiensa kuntien valtuustot ovat päättäneet vastata kielteisesti selvityshenkilöiden esitykseen.

Helsingin valtuusto päätti kokouksessaan 11. maaliskuuta hyväksyä yhdistymissopimuksen. Samalla valtuusto totesi, että se on tarvittaessa valmis järjestämään asiasta kunnallisen kansanäänestyksen. Selvityshenkilöt voivat esittää kansanäänestyksen järjestämistä muissa kunnissa. Kollegani mainitsivat jutussaan, että kuntalaiset ovat saaneet kertoa selvityksestä näkemyksensä. Kansanäänestys on kuitenkin eri asia.

Pääosa viiden kunnan päätöksistä on tehty ennen kuin valtakunnallisen sote-ratkaisun eteneminen pysäytettiin. Vastedes on tärkeää, että sote-kokonaisuus kulkee käsi kädessä seutumme kuntarakenteen kehittämisen kanssa.

Toteutuessaan uusi sote-malli merkitsee sitä, että lähes puolet kuntien työntekijöistä siirtyisi pois kuntien palveluksesta. Henkilöstömäärältään uusi metropolikaupunki olisi samaa suuruusluokkaa kuin Helsinki nykyisellään.

Uskon, että uuden kunnan muodostaminen luo edellytykset laadukkaammalle ja tehokkaammalle palvelujen järjestämiselle. Se ehkäisee eriarvoistumista ja luo edellytyksiä seudun kilpailukyvyn kehittämiselle. Lisäksi se mahdollistaa aidon kansalaisosallistumisen ja lähidemokratian.

Metropolialueen kuntajakoselvitystä kannattaa jatkaa ja edetä kansanäänestykseen.

Jussi Pajunen
kaupunginjohtaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat