Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme suurta kuntaa ovat jo nyt liian isoja

Mielipide
 
Ville Komsi

Espoon, Vantaan, Sipoon ja Kauniaisten johtajien kirjoitus (HS Mielipide 20. 3.) yli miljoonan asukkaan yhtenäisestä kaupunkimöhkäleestä – sen kömpelyydestä – oli erinomainen. Kirjoitusta vastaan olisi hyvin vaikeata väittää.

Kirjoituksesta kuitenkin puuttui viittaus alueeltaan laajemman ja kaksitasoisen metropoli- eli seutuhallinnon mahdollisuuteen parempana vaihtoehtona. En varsinaisesti yllättynyt, kun ei myöskään sanottu mitään mahdollisuudesta jakaa kolme mammuttikuntaa – Helsinki mukaan luettuna – pienempiin osiin ("pitäjiin"), jolloin mainitut mammutit hallintoyksikköinä lakkaisivat olemasta.

Kun iso yksikkö päättäisi isoista asioista ja pienemmät yksiköt pienemmistä, luulisi edellytysten tehdä viisaita päätöksiä olevan parhaimmillaan. Samoin olisivat myös edellytykset kansanvallalle, kun kummallekin tasolle, seudulle ja pitäjille, valittaisiin valtuustot suorilla vaaleilla yhtä aikaa.

Ymmärrän toki, että kunnanjohtajista ja muista nykyisistä isokenkäisistä on mukavinta, jos paikallishallinnossa ei muutu mikään.

Ville Komsi
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat