Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hidas eläkeläinen, älä astu junaan

Mielipide
 
Turha vanhus

Nousin lähijunaan Käpylässä, juna meni Keravalle. Olen hidas eläkeläinen enkä toimi enää yhtä nopeasti kuin nuoret ja terveet. En heti pystynyt leimaamaan lippuani, koska käteni olivat varatut. Laskin ensin kolme ostoskassia lattialle ja otin lipun taskustani ja menin leimaamaan. Sain lipun leimattua samalla minuutilla kuin nousin junaan.

Äkkiä taakseni oli ilmestynyt tarkastaja, joka vaati nähdä henkilöpaperini. Hämmästyin, miksi. Hän sanoi, että lippu pitää leimata välittömästi, ja kirjoitti jotain paperille. Sanoin, että en ehtinyt nopeammin. Kun olin jäämässä pois junasta seuraavalla asemalla kaksi minuuttia junaan nousun jälkeen, tarkastaja kysyi vielä, nousinko junaan keskustasta vai Pasilasta. Sanoin, että kaksi minuuttia sitten Käpylästä. Hän sujautti käteeni lapun. Poistuin junasta ja katsoin paperia. Mitä ihmettä: 80 euron maksumääräys.

Se oli elämäni kallein kahden minuutin junamatka. Kaikki tapahtui niin nopeasti, etten tajunnut puolustautua. Mitä minun nyt pitäisi tehdä? Kunpa tarkastajilla olisi tilannetajua. En ole rikollinen vaan hidasliikkeinen eläkeläinen.

Turha vanhus
Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat