Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työ on säännöllisen elämän perusta

Mielipide
 
Kimmo Rintamäki

Ruuhka- ja sesonkityötä on tarjolla koko ajan. On kuitenkin surkeaa, ettei systeemi taivu näihin nykyajan tyypillisiin töihin, joita on tarjolla.

Suurin osa ihmisistä tarvitsee työtä säännöllisen elämän perustaksi. Opiskeluajat pitkittyvät, koska ei ole tarvetta valmistua ja toinen tutkinto pitkittää säännölliseen työelämään siirtymistä.

Yli kolmikymppiset, ensimmäistä vakituista työtään hakevat eivät työllisty koulutustaan vastaaviin töihin. Pienten lasten yksinhuoltajien ei kannata mennä töihin, koska elintaso ei nouse edes keskituloisella palkalla.

Kelalla on noin neljäkymmentä eri tukimuotoa. Mikähän lisäarvo näistä eri nimikkeistä syntyy? Kysymys on kuitenkin rahasta ja toimeentulosta. Onkohan systeemissä jotain vikaa?

On perustulon aika. Perustulo syntyy yksinkertaisesti Kelan tuet yhdistämällä. Siirtymäaikana tukien määrä puolitetaan vuosittain. Noin viiden vuoden kuluttua on käytössä perustulo epäsäännöllistä työtä tekevälle, ja jokainen tehty työtunti parantaa sekä toimeentuloa että kansantuotetta.

Lähellä toisiaan olevat yritykset voisivat yhteistyössä työllistää samaa työntekijää päivittäin omien peräkkäisten ruuhkahuippujen tasaamiseksi ja siten antaa työntekijälle mahdollisuuden kohtuulliseen työmäärään.

Kimmo Rintamäki
diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat