Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tyhjät talot ovat riitelevien virkamiesten kynsissä

Mielipide
 
Mikko Keski-Vähälä

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki, tilakeskuksen päällikkö Arto Hiltunen sekä virastopäällikkö Jaakko Stauffer avasivat (HS Mielipide 22. 3.) Fastholman huvilan nopeaan purkamiseen johtaneita tapahtumia.

Kirjoittajat totesivat, että "Helsinki suhtautuu myönteisesti asukkaidensa omaehtoiseen toimintaan ja haluun vaalia rakennusperintöä muun muassa myymällä suojeltuja huonokuntoisia rakennuksia yksityisille tahoille edelleen kunnostettaviksi ja jälkipolville säilytettäviksi."

Hietaniemen uimarannalla sijaitsevan vanhan uimapaviljongin korjausta dokumentoivana haluan kommentoida, että kaupungin tahtotila ja todellisuus voivat olla kaksi eri asiaa.

Vaarallisena purettavaksi määrätyn talon osto- ja kunnostamisprosessi on osoittautunut tiheäkasvuiseksi viidakoksi, jonka ytimessä kaupungin eri virastot riitelevät keskenään. Tästä kärsivät taloa kunnostavat tahot ja virastojen uskottavuus.

Ei tunnuta oikein tietävän, mitä tyhjille taloille pitäisi tehdä. Konsulttien tekemien kuntokartoitusten pohjalta jaetaan mieluummin purkutuomioita kuin allekirjoitetaan kauppakirjoja. Paviljonki on osoittautunut kunnostushankkeen aikana hyväkuntoiseksi.

Kansalaiskiinnostusta ja työvoimaa kunnostushankkeisiin on. Jos oikeasti halutaan suhtautua myönteisesti tyhjillään seisovien tilojen rakennusperinnön vaalimiseen, kaupungin eri virastojen yhteistyötä ja asiakaspalvelua pitää päivittää.

Mikko Keski-Vähälä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat