Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työmarkkinat kaipaavat monia uudistuksia

Mielipide
 
Eeva-Liisa Inkeroinen

Muun muassa Anders Borgin ja Juhani Vartiaisen, valtiovarainministeriön virkamiesjohdon, Sitran sekä Suomen Yrittäjien tuoreista työelämää ja taloutta käsittelevistä raporteista käy selvästi ilmi työmarkkinauudistusten tarve.

Toisin kuin muissa maissa, Suomessa palkat ovat nousseet tuottavuuskehitystä nopeammin. Tämä on rapauttanut suomalaisten yritysten kykyä kilpailla maailmanmarkkinoilla ja vienyt teollisuudesta työpaikkoja. Vaikeuksissa ovat myös julkinen sektori ja monet palvelualat. Ongelmat tunnetaan laajasti.

Työmarkkinajärjestöjen täytyy noudattaa sopimuspöydässä vuosien ajan sellaista linjaa, joka korjaa tilanteen. Yleisiin palkankorotuksiin ei käytännössä ole mahdollisuuksia.

Viennin roolin tunnustaminen palkkalinjan muodostajana on myös välttämätöntä, jotta kaikkien alojen kustannuskehitys pysyy linjassa eikä vaaranna maamme kansainvälistä kilpailukykyä.

Työehtojen jäykkyydet vaativat korjausta. Työpaikoille on annettava nykyistä merkittävästi enemmän mahdollisuuksia päättää asioista yrityksen ja henkilöstön tarpeiden mukaan.

Normit eivät saa olla este järkevälle toiminnalle. Muutoksia tarvitaan sekä työlainsäädäntöön että eri alojen työehtosopimuksiin. Myös teknologiateollisuuden sopimukset kaipaavat tuoreen yrityspalautteen mukaan päivitystä ja lisää mahdollisuuksia tehdä päätöksiä yritystasolla.

Poliittista päätöksentekoa on syystä kritisoitu maan talouden surkeasta tilasta. Yhtä lailla pysähtyneisyys on vaivannut työmarkkinaosapuolia. Emme ole tehneet riittävästi työtä suomalaisten työpaikkojen turvaamiseksi. Nyt on uudistumisen aika.

Eeva-Liisa Inkeroinen
työmarkkinajohtaja
Teknologiateollisuus ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat