Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Tikkurilan pato pitäisi purkaa

Mielipide
 
Matti Höök

Vanhankaupungin padon purkamisesta on käyty kiivasta keskustelua. Insinööri-ihmisten silmiä pato miellyttää, mutta kalamiehet katselevat kauemmaksi menneisyyteen, jolloin Vantaanjoen suulle tultiin pyytämään nimenomaan lohta.

Vantaanjokea kehitettäessä tulisi kiinnittää huomio muihinkin turhiin nousuesteisiin joella ja sen sivujoilla. Tikkurilan pato tulisi ensimmäiseksi räjäyttää. Sitä toivovat paitsi kalamiehet myös meritaimenet, jotka saisivat enemmän lisääntymisalueita.

Tikkurilan patoon rakennettiin joskus 1980-luvulla kalaporras. En ole siihen täysin syytön. Kuuluin tuohon aikaan Vantaan valtuuston liberaaliryhmään. Ryhmämme teki asiasta aloitteen muille valtuustoryhmille, ja hanke toteutettiin valtuuston yksimielisellä päätöksellä.

Kalaportaan toiminnasta ei ole tarkkoja tietoja. Sitä on luultavasti valvottu aika huonosti. Niinpä kalamiespiireissä on kypsynyt ajatus padon räjäyttämisestä.

Padolla ei nykyisellään ole käytännön merkitystä. Enintään se tuottaa silmäniloa joillekin kuntalaisille. Räjäytetyn padon paikalle syntyisi pitkähkö luonnonkoski pienillä kustannuksilla. Se edistäisi mainiosti Vantaanjoen vesistön kalataloutta.

Matti Höök
kalamies, Kerava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat