Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienet puolueet ovat hallituksen onnistujia

Mielipide
 
Päivi Räsänen

Juha Akkanen esitti kolumnissaan (HS 25. 3.) kysymyksen, oliko minun syyni, ettei nykyinen hallitus ole saanut oikein mitään aikaan.

Vaikka kysymys olikin ehkä tarkoitettu huumoriksi, siihen on aiheellista vastata, koska kaikki eivät ehkä ymmärtäneet sitä huumoriksi.

Vaikeat ajat tuovat myös puolueiden väliset erot selvemmin näkyviin. Hallituksen suurimmat puolueet kokoomus ja Sdp ovat tuskin koskaan olleet näin kaukana toisistaan. Tämä on näkynyt myös käytännössä. Runsauden jakamisesta on helpompi olla yksimielinen kuin niukkuuden.

Näyttäisi siltä, että tässä hallituksessa nimenomaan pienet puolueet ovat onnistuneet hoitamaan tehtävänsä. Pieniä puolueita tarvitaan etenkin vaikeiden päätösten tekemisessä, koska niillä on vähemmän sidoksia, jotka vaikeuttavat uudistusten tekemistä tai jopa estävät ne.

Sisäministerisalkun hoitamista on helppo arvioida tulosten pohjalta. Kaikki sisäministeriön tälle hallituskaudelle suunnitellut lainsäädäntöhankkeet saatiin valmiiksi ja läpi eduskunnasta. Myös vaikeat rakenneuudistukset poliisissa, hätäkeskuksessa ja maahanmuutossa saatiin valmiiksi hyvissä ajoin.

Myös Rkp:tä voi kiittää rakenneuudistuksen toteuttamisesta Puolustusvoimissa. Rakenneuudistukset ovat talouden tasapainottamisen olennaisin osa, jotta säästöt saavutetaan palveluita huonontamatta.

Olisiko aika tarjota sosiaali- ja terveysministerin salkkua tulevassa hallituksessa kristillisdemokraateille, mikäli sote-uudistus halutaan saada aikaan?

Päivi Räsänen
sisäministeri, puheenjohtaja (kd)
kansanedustajaehdokas

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat