Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veronkorotus ei vaikuta työhaluihin

Mielipide
 
Jukka Vuoristo

Porvarit ovat väittäneet, että veronkorotukset vähentävät ihmisten työhaluja. Onko kukaan kuullut yhdestäkään työssä käyvästä, etenkään hyväpalkkaisesta, joka olisi verojen takia lopettanut työnteon? Voisiko jokin tutkimuslaitos laatia asiasta kyselyn? "Sinulla on sadantuhannen vuositulot. Maksat 40 000 euroa veroja. Lopetatko työn tekemisen, jos joudut maksamaan 42 000 euroa veroja?"

Hyvätuloisen ongelma on liika työnteko, joka haittaa terveyttä, perhe- ja muuta elämää. Pienellä palkalla sinnittelevät taas joutuvat tekemään enemmän selviytyäkseen, jos heidän veronsa nousevat. Niinpä nykytilanteessa tulee hyvätuloisten veroja korottaa ja köyhimpien veroja alentaa. Työhaluihin tällä ei ole vaikutusta, tuskin työpaikkojen syntymiseenkään.

Jos työntekoa halutaan lisätä, ensin on oltava oikeita työpaikkoja, ja jos niitä ei riitä kaikille, työtä on jaettava muun muassa työaikaa lyhentämällä. Lyhyempi työaika tekisi hyvää liikaa tekeville, heidän perheilleen ja tietenkin myös niille, joilla ei ole mitään työtä, ainakaan sellaista, jolla elää.

Jukka Vuoristo
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat