Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki hätäilee suurissa päätöksissä

Mielipide
 
Petteri Haveri

Helsingin Energian voimalaitosten tulevaisuus on uhkaavasti politisoitumassa ja veronmaksajien eurot vaarantumassa. Energiahuoltoon yritetään vaikuttaa viittaamalla milloin häpeään hiilenkäytöstä, milloin esimerkin tarpeeseen.

Suurissa energiainvestoinneissa ei ole varaa hätiköintiin eikä mielikuvilla pelaamiseen. Lähitulevaisuudessa saataneen lisää tietoa Helsingin lämpötarpeen kehittymisestä sekä mahdollisuuksista hyödyntää ydinkaukolämpöä, aurinkoenergiaa ja muita lämpölähteitä.

Kannattaa antaa aikaa katsoa nämä vaihtoehdot eikä kiirehtiä Vuosaareen miljardi-investointia tai hintavia uudistuksia nykyisiin voimalaitoksiin.

Toinen esimerkki liiasta kiireestä on Länsisatama. Helsinki suunnittelee Länsisataman laajennusta ja Länsisataman kautta kulkevan henkilöauto- ja rahtiliikenteen lisäämistä.

Jo nykyinen liikenne ruuhkauttaa pahasti Etelä-Helsinkiä, eikä tilanne helpotu Jätkäsaaren rakentamisen edetessä. Alueelle muuttaa tuhansia ihmisiä ja työpaikkoja.

Suunnitelmat Länsisataman liikennemäärien kasvattamisesta ovat myös pahasti ristiriidassa Helsingin ulosmenoväylien bulevardisointi-ajatusten kanssa. Lyhytnäköisten satamalaajennusten sijaan olisikin syytä tarkastella mahdollisuuksia siirtää autolauttaliikennettä, erityisesti rahdin osalta, Vuosaaren satamaan.

Pisara-hankkeessa valtion budjettiesitys pelasti helsinkiläiset veronmaksajat. Tarkennetut laskelmat osoittivat miljardihankkeen kannattamattomaksi. Valtion vedettyä hankkeelta rahoituksen saatiin lisää aikaa tarkastella muita vaihtoehtoja kehittää Helsinki–Pasila-välin liikennettä.

Petteri Haveri
diplomi-insinööri, ekonomisti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat