Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsen opintiestä halutaan tehdä sujuva

Mielipide
 
Nina Onufriew

Ella Vihelmaa toivoi (HS Mielipide 27. 3.) lähikouluperiaatteen noudattamista myös esiopetuksessa. Asia on tärkeä lapsen eheän päivän ja oppimispolun näkökulmasta.

Päätöksiä lasten esiopetuspaikoista työstetään parhaillaan ja ne lähetetään perheille lähiaikoina. Lapselle osoitetaan esiopetuspaikka perheen asuinalueen esiopetuksen oppilaaksiottoalueelta.

Esiopetusta järjestetään pääasiassa päiväkodeissa ja sen lisäksi joillakin kouluilla. Esiopetuksen oppilaaksiottoalueista on päätetty ottaen huomioon koulut, joiden kanssa esiopetus tekee yhteistyötä esiopetusvuoden aikana.

Varhaiskasvatuslautakunta on päättänyt esiopetukseen ottamisen periaatteista. Päätöksiä tehdään periaatteiden mukaisesti perheiden toiveet huomioiden. Jos tiettyyn esiopetuspaikkaan on hakijoita enemmän kuin paikkoja, otetaan päätöksiä tehtäessä huomioon esiopetuksen ja lapsen varhaiskasvatuksen jatkuvuus samassa päiväkodissa. Lähes 85 prosenttia lapsista on ollut varhaiskasvatuksessa ennen esiopetusvuotta ja tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatus, esiopetus ja koulu tekevät yhteistyötä, jotta lapsen opintie olisi mahdollisimman sujuva. Päiväkodeissa järjestetään esiopetukseen tutustumistilaisuuksia ja vanhempainiltoja, joissa kerrotaan tarkemmin esiopetuksesta sekä alueellisesta yhteistyöstä päiväkodin ja koulun välillä.

Nina Onufriew
varhaiskasvatuksen asiantuntija Helsingin varhaiskasvatusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat