Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksuaalivähemmistöjen syrjintään kirkossa puututtava

Mielipide
 
Nea Weckström

Seksuaalivähemmistöjä syrjitään surullisen paljon kirkossa ja seurakunnissa. Syrjintä kohdistuu sekä seurakuntalaisiin että kirkon työntekijöihin. Syrjinnästä kirkossa vaietaan ja sen vakavuutta vähätellään. Kirkko ei näytä puuttuvan asiaan aktiivisesti ja antaa täten sille hiljaisen hyväksyntänsä.

Seksuaalivähemmistöjen edustajat kokevat usein, että he joutuvat piilottamaan ja salaamaan seksuaalisen suuntautumisensa seurakunnassa. Tämä koskee etenkin seurakunnissa työskenteleviä seksuaalivähemmistöjen edustajia. On esimerkiksi tapauksia, joissa pappi on kieltäytynyt kastamasta sateenkaariperheen lapsen, tai kirkon työntekijä on ajettu pois työstään seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Syrjintä on lakiemme ja ihmisoikeuksien vastaista. Kirkon tulisi olla avoin ja välittävä yhteisö, jonka toiminta perustuu lähimmäisenrakkauteen.

Hyväksyykö kirkko tästä huolimatta seiniensä suojissa ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa loukkaavan toiminnan? Asia on ollut esillä julkisuudessa aivan liian vähän eikä riittävää keskustelua aiheesta ole saatu aikaiseksi. Kirkon tulee puuttua syrjintään aktiivisesti ja toimivin menetelmin.

Nea Weckström
sosionomi-diakoniopiskelija, Lohja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat