Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös vähemmistöille on tilaa kirkossa

Mielipide
 
Mio Kivelä Hanne Malkki

Nea Weckström kirjoitti (HS Mielipide 2. 4.) seksuaalivähemmistöjen kohtaamasta syrjinnästä kirkossa. Hänen kokemuksensa oli, ettei kirkko puutu asiaan.

Weckströmin tunne on ymmärrettävä. Vaikka seksuaalivähemmistöt voivat ikävä kyllä kohdata edelleen syrjintää myös kirkon ulkopuolella, syrjintä kirkon sisällä tuntuu usein erityisen pahalta. Kuuluisihan juuri kirkon olla turvallisen ja rakkaudellisen kohtaamisen paikka. Tämän vuoksi aiheesta tulee keskustella.

Kirkon työssä olevina tahdomme tuoda Weckströmille ja muille asiaa miettiville myös myönteisiä viestejä kentältä. Myönteiset viestit hukkuvat helposti hiljaisina kielteisen tulvan alle.

Seurakunnan työntekijöille on tarjolla vähemmistöistä tietoa ja koulutusta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten kanssa tehdään monenlaista välittävää työtä. Avoimesti vähemmistöön kuuluvat voivat myös saada lämpimän vastaanoton työyhteisöön ja seurakuntaan.

Suhtautuminen toki riippuu paljon alueesta tai työntekijöistä. Eivätkä muualla tai muille tapahtuneet myönteiset kohtaamiset poista ikävien kohtaamisten ja syrjinnän aiheuttamaa kipua tai tuhoa.

Syrjinnältä tai huonolta kohtelulta ei siis saa missään nimessä sulkea silmiä. Haluamme kuitenkin kannustaa ja kertoa, että edistystäkin onneksi tapahtuu ja asioihin puututaan. Lähimmäisenrakkaus saa hitaasti yhä suurempaa jalansijaa kirkossamme.

Mio Kivelä
transsukupuolinen kirkon
erityisnuorisotyönohjaaja
Hanne Malkki
nuorisodiakoni
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat