Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkkitehtuurimuseo on monipuolinen toimija

Mielipide
 
Juulia Kauste

Paula Holmila kirjoitti (HS Kulttuuri 20. 3.) Arkkitehtuurimuseon näyttelytoiminnasta. Holmilan näkökulma on kapea.

On ikävää, että hän on päätynyt kahden näyttelyn perusteella tekemään yleistyksen museon toiminnasta. Kirjoitus sivuutti täysin museon onnistuneet hankkeet kotimaassa ja ulkomailla.

Kiristyneessä taloustilanteessa museon yhteiskunnalta saama tuki kohdistuu pääosin peruskustannuksiin. Näyttelyhankkeisiin rahoitus on saatava erikseen.

Tästä huolimatta museo on viime vuosina tehnyt uusia avauksia näyttelytoiminnassa ja tapahtumien järjestäjänä.

Maksavien kävijöiden määrä on kasvussa. Museokävijöitä on vuosittain runsaasti yli 20 000. Ulkomailla toteutettujen näyttelyiden kävijämäärät ylittivät 300 000 kävijän rajan.

Uusi, arkkitehtitoimistojen ajankohtaisia töitä esittelevä näyttelysarja on yksi monista. Se antaa arkkitehtien oman äänen kuulua myös näyttelyssä. Tämä on museon tekemä tietoinen valinta, eikä museo ole luopumassa kuratoriaalisesta vastuustaan, päinvastoin. Museo on pyrkinyt luomaan uusia malleja ja laajentamaan yhteistyötä.

Kokoelmalähtöiseen tutkimukseen perustuvia näyttelyitä nähdään museossa vuosittain.

Kesän päänäyttely tarkastelee puutarhataiteen ja arkkitehtuurin suhdetta kolmen viime vuosisadan ajalta. Valmisteilla ovat 1960-luvun arkkitehtuuria avaava näyttelykokonaisuus ja laaja modernismihanke yhteistyössä useiden museoiden kanssa.

Arkkitehtuurimuseo on yksi viidestä museosta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Museo 2015 -hankkeeseen pilotointivaiheessa.

Tämän avulla kokoelmiin liittyvän tiedon jakaminen tulee mahdolliseksi nykyistä monipuolisemmin. Tämä jos mikä kuuluu museon lakisääteisiin perustehtäviin.

Juulia Kauste
Arkkitehtuurimuseon johtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat