Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merimetsot tuhoavat ympäristöä

Mielipide
 
Jaakko Eränen

Harri Varpomaa (HS Mielipide 4. 4.) kirjoitti asiallisesti merimetsojen aiheuttamasta ympäristöongelmasta. Kymmenen viime vuoden ajan alueella vierailleena olen aivan samaa mieltä. Rehevöityminen on lisääntynyt vuosi vuodelta. Ilmiölle ei ole muuta luontevaa selitystä kuin lintukannan lisääntyminen. Kesäisin umpeen kasvaneet veneilykelvottomat lahdet ja haisevat saaret ovat korutonta nähtävää. Tämän voi jokainen "päivystävä dosentti" tai muu itseään asiantuntijana pitävä halutessaan helposti todeta käymällä loppukesästä paikan päällä.

Alueen arvo lomailu- ja rentoustarkoituksiin on kärsinyt selvästi. Kyseessä on tilanne, jossa ongelman huonontuminen on ollut nähtävissä vuosien ajan mutta päätöksiä asian hoitamiseksi ei ole tehty. Mahdolliset toimet ovat paikallisesti ehkä jo liian myöhäisiä, mutta lintukanta jatkaa kasvuaan ja levittäytymistään.

Koska merimetsot nauttivat lainsuojaa, paikalliset ihmiset eivät voi hoitaa asiaa, vaan ongelma edellyttää lainsäätäjän ja viranomaisten toimia. Asiantuntijat tietävät, mitkä toimet ovat tehokkaita. Tarvitaan vain tahtoa toteuttaa ne.

Jaakko Eränen
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat