Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kieli on viranomaisen tärkein työkalu

Mielipide
 
Pirkko Nuolijärvi

Päivi Anttikoski kysyi (HS Kolumni 2. 4.), voiko virkamies olla suomeksi ystävällinen ja ymmärrettävä, ja esitti esimerkkejä, jotka todistavat päinvastaisesta. Tekstissä mainittiin myös hallitusohjelmaan sisältyvä Hyvän virkakielen toimintaohjelma, joka valmistui vuosi sitten vaalikauden lähetessä loppuaan.

Toimintaohjelman suosituksia tehdään parhaillaan tunnetuksi virkakielikampanjalla. Sillä kannustetaan valtion ja kuntien viranomaisia parantamaan kielenkäyttöään ja muistutetaan selkokielen käytön tarpeesta. Kampanja tarjoaa viranomaisten käyttöön apuvälineitä, ja joitakin toimintaohjelman suosituksia on sitoutunut soveltamaan käytännössä viisi pilottivirastoa ja kaksi pilottikuntaa.

Kieli on viranomaisen tärkein työkalu, eikä työkaluja saa unohtaa ruostumaan. Ruostunein välinein työn jälki on huonoa: kielen parantamiseen panostetut eurot maksavat itsensä monin verroin takaisin.

Kampanja auttaa viranomaisia virkakielityössä alkuun. On kuitenkin tarpeen, että Hyvän virkakielen toimintaohjelman toteuttamista jatketaan seuraavallakin vaalikaudella.

Pirkko Nuolijärvi
johtaja, Kotimaisten kielten keskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat