Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielipide hallituspohjasta olisi hyvä kertoa

Mielipide
 
Raimo Sopo

Eduskuntavaalien lähestyessä jännitys tiivistyy, kun äänestäjät tekevät arvioitaan vaalien lopputuloksesta. Valittujen kansanedustajien ohella puolueiden saamat äänimäärät kiinnostavat.

Se, millainen hallituskoalitio ehdokkailla on mielessä, on mielestäni tärkeä tieto. Hallituksen kokoonpanollahan on ratkaiseva merkitys Suomen tulevan kehityksen kannalta. Tältä osin olen törmännyt tiedonhankinnassa lähes kuin seinään, sillä ehdokkaat karttavat kertomasta näkemystään edes päähallituskumppanista.

Muutamat ehdokkaat ovat vedonneet vaalitulokseen. Vasta sen perusteella voisi arvioida tulevaa hallituskokoonpanoa. Toiset taas turvautuvat puolueensa puheenjohtajaan, joka viime kädessä ratkaisee hallituskumppanuuden.

Ehdokkaiden kannat eivät tyydytä minua. Ehdokkaan hallituskoalitiota koskeva mielipide olisi tärkeää tietää, sillä se vaikuttaa ainakin minun äänestyskäyttäytymiseeni. Puolueen ja henkilön valinta on ensisijaista, mutta se, kenet ehdokas haluaisi valita hallituskumppaniksi, on linjakysymyksenä erittäin merkittävä tieto. Se kertoo ehdokkaan yhteiskunnallisen ajattelun todellisesta suunnasta.

Olemme menossa kohti vaaleja hyvässä uskossa saamatta etukäteen mitään takeita siitä, vastaako hallituskumppanien valinta omaa näkemystä Suomen kannalta parhaasta ratkaisusta.

Näyttää siltä, että äänestäjän on pakko tyytyä puolueiden ja ehdokkaiden taktikointiin, ristiä kätensä ja toivoa, että kaikki edessä olevat vaihtoehdot vievät yhteiskuntakehitystä edes jossain määrin oikeaan suuntaan.

Raimo Sopo
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat