Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huono markkinointi jarruttaa taloutta

Mielipide
 
Markku Lampila

Nykyisin puhutaan kovasti kilpailukykytekijöistä, jotka heikentävät suomalaisten tuotteiden vientiä ulkomaille. Suomalaisten palkka on nostettu keskeisimmäksi tekijäksi, mutta todellisuudessa kilpailukykyyn vaikuttavat suuresti myös verot ja logistiikkakulut, jotka nostavat tuotteiden ja palveluiden hintaa. Palkkauksen vaikutus kilpailukykyyn on hyvin marginaalinen. Ansioiden leikkaus merkitsisi kotoisen kysynnän vähenemistä, ja tällä olisi suuria kerrannaisvaikutuksia Suomen talouteen.

Suomalainen tuote on laadukas, eikä sitä ole hinnoiteltu liian kalliiksi edes verojen, palkkojen ja logistiikkakulujen jälkeen. Mikseivät suomalaiset tuotteet sitten menesty markkinoilla? Vastaus on huono markkinointi. Olisiko jo aika panostaa tuotteidemme tunnettavuuteen maailmalla? Suomalainen uskoo yhä, että kyllä meille joku soittelee, jos yrityksemme tuotteita tarvitaan.

Tarvitaan jotain aggressiivisempaa kuin vienninedistämiskeskus. Ei riitä, että muutamat yritysjohtajat matkustavat presidentin seurassa ulkomaille ja käyvät kättelemässä päämiehiä. On saatava rohkeutta työntää jalkoja oven väliin. Suomalaiseen hys hys -markkinointiin on saatava muutos. Me suomalaiset emme ole röyhkeitä, mutta markkinoinnin alueella sitä terveellä tasolla tarvitaan.

Suomeen tulisi perustaa valtion tukema markkinointikeskus, jonka toimintaan yliopistot, ammattikorkeakoulut ja yritykset osallistuisivat. Opiskelijat saisivat vahvaa osaamista osallistumalla yritysten markkinointisuunnitelmien tekoon. Yrityksille kynnys osallistua tulisi tehdä hyvin matalaksi myös kustannuksiltaan. Mukaan toimintaan kannattaisi ottaa markkinoinnin osaajia maailmalta.

Markku Lampila
kauppatieteiden kandidaatti
Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat