Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aasiassa liikenteessä on hallittu kaaos

Mielipide
 
Karin Pohjalainen

Juha Wikström kirjoitti (HS Mielipide 9. 4.), että liikenteessä säännöttömyys voi luoda turvallisuutta. Yhdyn ehdottomasti tähän ajatukseen. Olen matkustellut ympäri maailmaa ja käynyt monessa suurkaupungissa, jossa liikennettä on kaaokseen asti. Mutta liikenteessä on hallittu kaaos.

Saigonissa Vietnamissa on noin 9 miljoonaa asukasta ja 6 miljoonaa mopoa. Siellä liikenne sujui aivan loistavasti. Kaikille annettiin mahdollisuus liikkua, nyrkkiä ei puitu, torvi soi harvakseltaan ainoastaan varoitukseksi. Peräänajoja tai kolareita on paikallisten mukaan vähän ja vahingot tosi pieniä. Saigonissa koin kadun ylityksen turvallisemmaksi kuin pienessä kotikylässäni, jossa liikkuu autoja ja muuta liikennettä harvakseltaan.

Aasian suurkaupungeissa ajovauhti on alhainen, ja oikealta tulevalle annetaan esteetön kulku. Myös vastaan tuleva liikenne omalla ajokaistalla suvaitaan, eikä kenelläkään ole kiire. Suomessa kolmekaistainen kadunristeys ilman poliisia tai liikennevaloja ei toimisi. Saigonissa se toimii.

Karin Pohjalainen
Sipoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat