Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailukykymme ei parane seminaareissa pönöttämällä

Mielipide
 
Otto Tiusanen

Suomalaista vaikenemisen ja sulkeutuneisuuden kulttuuria pitää muuttaa.

Olin seminaari- ja luentotilaisuudessa, jossa yritettiin valaa uskoa robotisaation mahdollisuuksiin sekä muodostaa verkostoja ja yhteistyökumppanuuksia. Paikalla oli yrittäjiä, ministeriöiden edustajia, sijoittajia ja konsultteja, mutta heillä ei tuntunut olevan juuri minkäänlaista innostusta itse asiaan.

Jos osallistujille meni puhumaan robotisaation mahdollisuuksista ja koetti esittää uusia ideoita, keskustelukumppaneita oli hankalaa saada. Jos heitä oli, he eivät näyttäneet kiinnostuneilta. Tunnelma oli synkeä, sulkeutunut ja pessimistinen. Ainoa asia, joka näytti todella kiinnostavan, oli ruokailu ja kahvin juominen.

Tilaisuuden esitelmät olivat liian yleisellä tasolla ollakseen mielenkiintoisia. On esimerkiksi itsestään selvää, että sijoittamisessa on aina riskejä. Ei sellaista tarvitse kertoa korkeakouluja käyneille kuulijoille.

Paikalla olleet ministeriöiden virkamiehet eivät myöskään olleet kovin aktiivisia, paitsi kertoessaan vitsejä. Niitä tilaisuudessa kyllä kuultiin runsaasti, mutta itse robotisaation tuomista valtavista mahdollisuuksista seminaarissa ei puhuttu.

Jos tilanne on tämä, en ihmettele Suomen kilpailukyvyn nykyistä tilaa.

Otto Tiusanen
valtiotieteiden maisteri
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat