Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikääntyneet tarvitsevat oman liikuntakaverin

Mielipide
 
Sari Roos

Kaupunkisivujen kirjoituksessa (HS 9. 4.) pohdittiin, pitäisikö yli 70-vuotiaiden helsinkiläisten saada käyttää kaupungin uimahalleja ja kuntosaleja ilmaiseksi.

Helsingin johtajien mukaan ilmaiset liikuntakortit eivät välttämättä lisäisi iäkkäiden ihmisten liikuntaa. Toisaalta ennestään aktiiviset ikääntyneet lunastaisivat kortin ja vähän liikkuvat eivät.

Jos muutamankin vähän liikkuvan ikäihmisen saisi kuntoilemaan hyvän toimintakyvyn ylläpitämiseksi, uudistus olisi onnistunut.

Vanhuspalvelulaissa on tehty poliittinen päätös siitä, että ihmiset hoidetaan kotona mahdollisimman pitkään. Tehkää niitä hyviä päätöksiä, että tämä todella olisi mahdollista.

Monet vähän liikkuvat ikääntyneet eivät välttämättä pääse omatoimisesti liikkeelle tai he eivät yksinkertaisesti uskalla lähteä yksin ulos.

Ehdotankin, että kokeiltaisiin liikuntakaveri seniorille -toimintaa, vähän samaan tyylin kuin Helsingin kaupungin kulttuurikaveritoimintaa.

Liikuntakaveri rohkaisisi ja auttaisi ikääntynyttä olemalla tukena ja apuna altaassa tai kuntosalilla. Porkkanana ikääntyneen liikuntakaverille voisi toimia muutama vapaalippu uimahalliin tai kuntosalille.

Sari Roos
hyvinvointiyrittäjä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat