Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konservatoriot tarjoavat musiikinopetusta aikuisille

Mielipide
 
Rea Warme Anna-Elina Lavaste

Helsingin Sanomissa kerrottiin (Kulttuuri 8. 4.) espoolaisen Musiikkiopisto Juvenalian aloittavan musiikinopetuksen antamisen aikuisille. Juvenalian Musisoinnin ilo -hanke on erittäin kannatettava, ja on hienoa, että se saa julkisuutta.

Musiikkioppilaitoksissa käydään keskustelua siitä, miten nuorena musiikkiharrastuksensa aloittaneet ja ehkä pitkällekin edistyneet voisivat jatkaa harrastustaan myös aikuisina. Keskustelua on käyty myös siitä, missä soittoharrastuksen voisi aloittaa alkeista aikuisiällä.

Musiikkiopistojen ja konservatorioiden musiikin taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Kansalais- ja työväenopistoissa tarjotaan musiikinopetusta myös aikuisille, mutta useimmiten ryhmäopetuksena. Erityisesti henkilökohtaisille soitto- ja laulutunneille tuntuu nyt olevan kysyntää.

Juvenalian hanke esiteltiin uutena, uraauurtavana ja ainutlaatuisena pilottihankkeena. Vastaavanlaista ja suosittua musiikinopetusta aikuisille on kuitenkin annettu jo useiden vuosien ajan muun muassa Helsingin ja Kuopion konservatorioiden Avoimessa Konservatoriossa, samoin monissa muissa musiikkioppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Helsingin konservatoriossa tarjolla on avoin oopperaluokka sekä konservatorion opettajien antamana soiton- ja laulunopetusta, kamarimusiikkia, säestystunteja ja vapaan säestyksen opetusta.

Kuopion konservatorion avoimena opetuksena toimii soiton- ja laulunopetuksen lisäksi muun muassa senioriorkesteri Senkka. Esiintymisiäkin järjestetään. On hienoa, että musiikkiopisto Juvenalia liittyy meidän aikuisten musiikinopetusta jo toteuttavien joukkoon.

Rea Warme
rehtori, Helsingin Konservatorio
Anna-Elina Lavaste
rehtori, Kuopion konservatorio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat