Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amk-opiskelua voi nopeuttaa itse monin tavoin

Mielipide
 
Laura Aaltonen

Nimimerkki Turhautuneen amk-opiskelijan äiti kirjoitti (HS Mielipide 11. 4.) tyttärensä opintojen hitaasta etenemisestä sekä opintopisteiden vähäisyydestä lukukautta kohden.

Tunnistin samoja ongelmia opiskellessani 3,5 vuotta kestänyttä ammattikorkeakoulututkintoa, josta kuitenkin valmistuin kolmessa vuodessa. Nopeampaan valmistumiseen vaikuttivat oma-aloitteisuuteni vapaavalintaisia opintoja suorittaessani sekä opinnäytetyön ja pakollisen harjoittelun tekeminen kesän aikana.

Suosittelenkin kaikille opiskelijoille opintojensa jouduttamista kesällä harjoittelun, opinnäytetyön tai vapaasti valittavien kurssien avulla. Useimpia kursseja voi tehdä myös etäopiskeluna valiten laajasta Fuas-tarjonnasta yli ammattikorkeakoulurajojen.

Kuten muissakin korkeakouluopinnoissa, ammattikorkeakoulussa vaaditaan oman opintopolun suunnittelua ja itsenäistä tiedonhankintaa kurssitarjonnasta.

Ammattikorkeakoulujen haasteena on tuoda tämä tieto nykyistä selvemmin esille, kannustaa opiskelijoita hankkimaan opintopisteitä töiden tai alaan liittyvien aktiviteettien kautta sekä opastaa koulujen verkkoalustojen hyödyntämiseen kurssien suorittamisessa etätyönä. Tätä mahdollisuutta voisi myös tarjota kurssin peruuntuessa äkillisesti. Se ei voi olla syynä opiskelijan tukien menetykseen tai takaisinmaksuun.

Ammattikorkeakouluopintojen tiivistämistä alle kolmeen vuoteen en kannata. Erityisesti terveydenhuoltoalalla ammattiin kasvaminen vaatii monialaista vuoropuhelua niin koulussa kuin työelämäharjoitteluissakin sekä muissa koulun järjestämissä oppimisympäristöissä.

Kypsyminen näkemään ihminen kokonaisuutena ja hahmottamaan omaa ammatillista osaamista sekä arvioimaan sitä kriittisesti on laadukkaan ammattikorkeakouluopiskelun suola. Se myös pitää motivaation yllä useamman vuoden opiskelun ajan.

Laura Aaltonen
fysioterapeutti (amk)
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat