Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato-jäsenyydelle tulee jälleen tilaisuus

Mielipide
 
Pekka Kärkkäinen

Suomen asemasta Euroopassa käydään keskustelua meillä ja muualla. Venäjän mielestä kaikki aloitteet puolustusyhteistyöstä sen rajoilla on suunnattu yksiselitteisesti maata vastaan. Venäjä uhkaakin kaikkia ja kaikkea vastatoimilla.

Ukrainassa Venäjä on käynyt sotaa veljeskansaansa vastaan jo yli vuoden. Lisäksi Venäjä on keinotekoisesti luonut itselleen uhkia haluamissaan ilmansuunnissa.

Neuvostoliiton romahdettua meillä oli harvinainen mahdollisuuksien ikkuna tehdä turvallisuuspoliittinen valinta Venäjän ja lännen välillä. Liityimme silloiseen Euroopan yhteisöön vuoden 1995 alussa, kun Venäjä oli heikko. Silloin meiltä vain puuttui tahto viedä länsi-integraatio loppuun saakka.

Vladimir Putinin Venäjä on ajamassa täyttä vauhtia seinään taloudellisesti, poliittisesti ja moraalisesti. Venäjä tulee silloin olemaan heikompi kuin koskaan kommunismin romahtamisen jälkeen, ja hyvä niin.

Tästä seuraa Suomelle samanlainen turvallisuuspoliittinen sauma kuin 25 vuotta sitten. Silloin Suomen pitää viedä loppuun asti turvallisuuspoliittinen välttämättömyys ja liittyä Naton jäseneksi. Siten myös Venäjä pääsee pois pelottelun pakostaan, kun kynnys pakkosuomettamiselle nousee liian korkeaksi.

Pekka Kärkkäinen
Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat